Szenzációs bejelentés a Rolex gyártól.

Ma reggel érkezett a hír amely nagyon meglepte a szakmát. A mai napig semmi sem utalt arra, ami történni fog.

A mindenki által ismert, legendás Rolex óragyár bejelentette, hogy az 1888-ban alapított kiskereskedelmi hálózatot, a Bucherer nevű céget megvásárolja.

Természetesen a megállapodás részleteit egyik fél sem közölte, azonban a felvásárlás tényét mindkettő megerősítette. Azt, hogy miért is jelentős a két cég közötti vállalati akvizíció, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Bucherer már több, mint száz éve hivatalos forgalmazója a Rolex óráinak.

A szakmabeliek számára érdekes lehet az a tény is, hogy a Rolex a Tudor márka készítője is, így mindkét márka kiemelt szereplője lehet a Bucherer további működésének.

Még egy érdekes csavar a történetben, hogy a világszerte több, mint száz üzlettel rendelkező európai üzletlánc, 2018-ban a híres amerikai riválisát, a Tourneau-t vásárolta fel.

Mindenesetre a Rolex részéről logikus lépésnek tűnik ez az akvizíció, hiszen a Bucherer ötvenhárom üzlete csak Rolex-et, negyvennyolc üzletében pedig a Tudor márkát is forgalmazza. Természetesen a Bucherer üzletek, Rolex és Tudor szervízhálózatot is üzemeltetnek.

Ezek is érdekelhetnek: