A Cartier Tank legenda 2023-ban.

A Cartier márka legendás karórája a Tank modell, amely egészen a cégalapító Louis Cartier regnálásáig vezethető vissza. A legendást modellt a Cartier ház alapítója 1917-ben mutatta be a nagyközönségnek, és furcsa módon ezt a csodálatos ikonikus darabot az Első világháború egyik modern fegyvere, a Charl Renault FT nevű tank ihlette.

Természetesen azt tudhatjuk, hogy nem a puszítás miatt volt fontos Louis Cartier számára ez a harctéri újdonság, hanem műszaki megoldásai és innovatív, a gyalogságot támogató szerepe miatt vonhatta magára a híres tervező figyelmét. Ez volt a világ első forgatható lövegtornyával felszerelt harckocsija, valamint a két fő személyzetével, és motorjának elhelyezésével sztenderddé vált a harctéri járművel körében.

A Cartier Tank modell egy olyan csodás karóra volt, amely rögtön felkeltette a Cartier ház ékszereiért rajongó közönség figyelmét. Ez a csodálat 1917 óta mit sem változott. Remek bizonítlék ez utóbbi állításra, hogy a Cartier idén a genfi Watches and Wonders 2023 kiállításon bemutatta korszakalkotó modelljének legújabb változatait.

Az olyan apró részletek, mint a – számlap mélységét meghatározó – applikált római számok, vagy a – hála a nagyobb méretű zárószemnek – még precízebben integrált karcsatok egy olyan komplex egésszé formálták a karórát, amely minden Cartier rajongó szívét megdobogtatja.

Megemlítendó részlet még, hogy a védjeggyé váló, kaboson csiszolású zafírral díszített koronát még jobban az óratokhoz igazították, így finom, de igazán hangsúlyos részletként teljes harmóniát alkot az óra többi elemével.

A Cartier Tank Francaise modellek nagyméretű acél tokkal, illetve közepes és kicsi méretű női változatokkal kerülnek a Cartier butikok polcaira. Természetesen a hölgyek számára a francia cég rózsaarany változatokat is kínál, amelyek egyelőre csak svájci kvar szerkezetekkel érhetők el.

A hölgyek számára további jó hír, hogy gyémántokkal kirakott lünettával is megvásárolhatják a legendás órákat.

Jó hír a mechanikus órák szerelmesei számára, hogy a Cartier a nagyméretű, acéltokos változatot svájci automata szerkezettel is elérhetővé teszi.

Ezek is érdekelhetnek: