A Louis Vuitton nagy vásárlása

A Louis Vuitton nagy vásárlása.

Idén januárban a Louis Vuitton, a jellemzően minőségi bőrtáskáiról ismert legendás vállalkozás, határozott lépést tett. A francia cég, megvásárolta a történelem második legnagyobb gyémántját, amely Sewelo néven vált ismertté.

A Sewelo, a Cullinan után méretben a második.

A teniszlabda nagyságú drágakő megvásárlása, egy határozott álláspont kifejezése a cég részéről, amely mintegy útirányt is mutat a jövőre nézve. A Louis Vuitton nem titkolt szándéka, hogy betörjön a luxus ékszerek piacára is, és kissé háttérbe szorítsa a ” csak egy táskás cég” imidzsét.

Eddig nem ez ugrott be, amikor Louis Vuitton nevét hallottuk.

Bátor próbálkozás, és merész vállalás ez, egy igen kemény, és legendás versenytársaktól hemzsegő piacon.

A Louis Vuitton, a Sewelo gyémánt megvásárlásával kívánja kijelölni saját sorsát, az ékszerek világában. A csodálatos drágakövet 2019 áprilisában találták, a Lucara Diamond Corp., Karowe nevű bányájában.

A kő elnevezése, a botswanai tzwana nyelven azt jelenti, hogy „ritka lelet”.

Az 1753 karátos gyémántot Antwerpenben fogják szétdarabolni, több kisebb méretű csiszolt követ alkotva így meg. A Louis Vuitton ezekből a kövekből egy komplett kollekciót fog létrehozni, amely egyedülálló lesz a piacon.

A jövőben nagyon szép meglepetéseket fog még okozni a cég.

Michael Burke, a Louis Vuitton cég vezére szerint, ez a kollekció fel fogja rázni a luxus ékszerek piacát, és sejtelmesen azt is hozzátette nyilatkozatához, hogy a cége annyira elkötelezett az ékszerszegmens meghódításában, hogy a versenytársak számára megdöbbentő lenne, már annak az anyagi áldozatnak az ismerete is, amelyet csak a Sewelo megvásárlására áldozott a cég.

Természetesen a mai világban, a profitorientált vállalkozások is jelentős erőforrásokat különítenek el jótékonyságra. A kő adás-vételét követően a Lucara Diamond Corp. bejelentette, hogy a Louis Vuittonnal történt megállapodásuk értelmében, lehetőségük lesz, a Sewalából készült ékszerkollekció értékesítéséből 5%-ot különböző botswanai jótékonysági projektek finanszírozására felajánlani.

Fotók: Grégoire Vieille/Louis Vuitton

Ezek is érdekelhetnek: