Eljegyzési gyűrűt? De milyet?

Eljegyzési gyűrűt? De milyet?

Egy párkapcsolat fontos mérföldköve, amikor a nő, és férfi úgy döntenek, hogy ideje egy újabb szintre emelni köteléküket. Az ilyen esetekben gyakran szokás egy romantikus vacsora keretében megkérni kedvesünk kezét. Az ilyen szép szokások gyakori szereplője az aranygyűrű, amely a hölgyek számára ikonikus darabnak számít.

Egy eljegyzési gyűrű kiválasztása nem egyszerű dolog. Első nekifutásra az egyköves szoliter fazonra gondol mindenki, amelyet még Charles Lewis Tiffany tervezett meg 1886-ban. A Tiffany&Co. alapítója remekművének a Solitaire nevet választotta, amely a latin „Solus” szóból származik és magyarul az „egyedül/egyetlen” szavakkal írható le.

A Tiffany&Co. klasszikus szoliter fazonja, 1886 óta.

Találó névválasztás volt ez Tiffany részéról, hiszen egy klasszikus aranyból készült karika tetejére helyezték el a gyönyörű, csillogó drágakövet a készítők.

Természetesen a klasszikus szoliter mellett manapság már számos ragyogó kompozícióval találkozhatunk. A tervezők fantáziáját az indította el, hogy bizony nem vagyunk egyformák, ezért nem mindenki vágyik ugyanolyan fazonú ékszerre.

Napjainkban ezért – a szoliter töretlen sikere mellett – már megjelentek azok a fazonok, amelyek a hölgyek számára az egyik legfontosabb pillanatot még inkább egyedivé, és különlegessé teszik.

A legendás Tiffany&Co., Soleste nevű eljegyzési gyűrűje.

Ilyen különlegesség a szoliter fazon megalkotójának, a Tiffany&Co-nak a Soleste névre hallgató remekműve is. A gyönyörű gyűrű platinából készül, és a fehér gyémátok mellett, rózsaszín gyémántokat is felhasználtak az elkészítéséhez. A párna formájúra csiszolt központi követ veszik körbe az apró, rózsaszínű kövek amelyek sárga foglalatban kaptak helyet.

A központi kő szépségét a cég még egy fehér gyémántokból álló sorral is kiemeli, így adva a hangsúlyos gyémántnak dupla glóriát.

A kicsiny remekmű árszabása igazodik a cég által képviselt értékekhez, így nem meglepő a 45.000 dolláros, csaknem 15.000.000 Ft-os árcédula.

Különleges szépségű gyűrűt készített a kicsit hagyományostól eltérni szerető hölgyek számára a Sylvie nevű cég is. Ez az ékszer egy valódi modern klaszikus.

Sylvie – Coraline

A központi, smaragd csiszolású gyémánt kiegészítőjeként az aranygyűrű sínjébe tizennyolc darab apró gyémántot foglaltak a cég aranyművesei. Ezek a kis briliánsok, a kettéválasztott sín egy-egy oldalágán kaptak helyet.

A smaragd csiszolású gyémántot szintén apró briliánsokkal vetté körbe, kiemelve így a központi kő ragyogását.

A Coraline nevű kompozíció ára átszámítva mintegy 500.000 Ft-tól indul, de az ár változhat a központi gyénánt minőségének függvényében.

Természetesen egy eljegyzésigyűrű kiválasztásánál nincs rossz döntés. Azonban minden esetben szem előtt kell tartani a viselője személyiségét, valamint az sem árt, ha a ruhatárát és meglévő ékszereit is ismerjük egy kicsit.

Fotó: Tiffany&Co., Sylvie

Ezek is érdekelhetnek: